Дата публікації :

Чи з’явиться триразовий чемпіон із The International у 2024 році?

Попри складнощі, які торкнулися попередніх турнірів формату The International, івент не втрачає своєї видовищності, яскравості та незабутності. Завдяки проведенню цього чемпіонату популяризується культура кіберспорту. На різноманітних заходах клуби можуть зіграти один з одним, порівняти рівень сил і набутих навичок, а також виявити слабинки противника. Такий набір знань допоможе кожній із команд удосконалити власні вміння для отримання бажаного результату.
Олександр Мартіліоніс
Writer
Пишу про ігри та кіберспорт, футбол. Завжди в курсі останніх подій у світі спорту. Затятий шанувальник кіберспортивних ігор, таких як CS, Rocket League та Valorant, улюблені організації – Fnatic, EDG, G2 та Astralis. В РПЛ улюблений клуб «Локомотив». У європейському футболі стежу за «Аталантою», «Арсеналом», «Ліверпулем».

https://clan.akamai.steamstatic.com/images//3703047/040f3cd7b283452e7939cf075284647905cbb900.png

Популярність турніру – чи реально втримати задану планку?

Попри всі старання Valve, цього року івент дещо втратив свій блиск. Спочатку The International тримався на трьох основних сходинках:

  • призовому фонду, що зростає від чемпіонату до чемпіонату;
  • статусу чемпіона, який є головною мрією кожного кіберспортсмена, що поважає себе, – як професійного, так і новачка;
  • особливе ставлення монополістів Valve до свого дітища.

Останній пункт передбачає максимально можливу підготовку з боку організаторів. Раніше для геймерів готувалися найцікавіші (як сюжетно, так і фінансово) івенти, компендіуми. Завдяки такому ходу спостерігався стрімкий приріст призового фонду. Водночас кіберспортивна спільнота розвивалася, ставала дедалі більшою.

Цього разу Valve кардинально модифікували свою стратегію, чим суттєво розсердили фанів і бетерів. Тепер популярність TI тримається лише на одному титулі.

Рекомендовані букмекерські контори

до 100 EUR Перейти
до 100 EUR Перейти
до 122 EUR Перейти

Команди, які заслуговують на увагу

За якість турніру цього разу відповідає PGL. Саме на їхніх плечах лежить титанічна відповідальність сподобатися не лише Valve, а й усій світовій кіберспортивній спільноті. Попри той факт, що на початок івенту не всі квитки були розпродані, популярність турніру набирає обертів.

Аналітики встигли зазначити кілька колективів, яким пророкують можливість якщо не здобути виграш ТІ, то хоча б яскраво запам’ятатися вболівальникам. З-поміж 16 збірних, які вперше за всю історію разом потрапили до плей-офф, експерти виділяють Team Falcons, Xtreme Gaming, Team Spirit, Tundra Esports, а також Team Liguid і Gaimin Gladiators. Саме ці організації хоча б раз якщо не здобували перше місце в турнірі, то входили до трійки чи п’ятірки найбільш сильних збірних.

Бути триразовому чемпіону чи не бути – ось у чому питання

Одноголосної відповіді поки що нема. Якщо аналізувати останні п’ять чемпіонатів The International, цілком реальні шанси стати триразовим переможцем мають збірні Team Spirit, Team Liguid та OG. Кожна з цих команд уже поклала до своєї скарбнички по два перші місця на TI попередніх серій. Як саме завершиться поточний івент, залежить лише від майстерності геймерів і їх злагодженої роботи на арені.

Віталій Веніамінов.
Translator
Створюю унікальні різноманітні прогнози з кіберспорту та футболу. Не уявляю свого життя без оглядів «Овервотчу». Сам граю, прокачую персів. Мої улюблені – Кіріко та Королева стерв'ятників. Тримаю руку на пульсі, завжди попереду основного потоку цікавих новин. Першим дізнаюся про новинки, що виходять, і поширюю інформацію в маси. Також люблю «Доту 2», CS2. Улюблені ростери, за яких уболіваю, – NAVI, Avidity.

Часті запитання

У якому форматі відбувається турнір TI 2024?
Скільки чемпіонатів виграла збірна Team Spirit?
У яких числах проводиться івент TI 2024?